A.P.P.L.E.

LMF projektų gairės

Atsisiųskite šį dokumentą Word formatu: ApibūdinimasRegistracijos forma.
Dvi pavyzdinės paraiškos: pirmaantra

Kviečiame savo projektus pristatyti LMF konkurso komisijai. Kaip ir visuomet, šių metų projektai turi būti naujoviški ir kūrybingi, savo veiklomis įtraukiantys mokinius, mokytojus, visą mokyklą, tėvus ar platesnę bendruomenę į projekto tikslų įgyvendinimą. Visi projektai turi būti susiję su pastarųjų A.P.P.L.E. metų kursų bendra tema: „Įgytų teorinių žinių mokykloje pritaikymas realiame gyvenime“. Kadangi šie metai yra paskutiniai LMF projektų teikimo ir įgyvendinimo metai, projektus gali teikti visi A.P.P.L.E. 2011 – 2015 vasarų kursų dalyviai.

           Kaip ir kiekvienais metais, finansuojamų projektų skaičius priklausys nuo teikiančiųjų projektus pedagogų skaičiaus, taip pat nuo to, kiek lėšų bus prašoma projektų įgyvendinimui. Šių mokslo metų projekto sąmata gali siekti iki 500 eurų.

            Iš 2011- 2015 metų  vasarų A.P.P.L.E. kursų dalyvių laukiame kūrybingų, prasmingų, savo turiniu mokyklos bendruomenę suburiančių projektų. 

Projektų teikimo sąlygos:

·       Projektus gali teikti asmenys, dalyvavę 2011 - 2015 m. A.P.P.L.E. vasaros kursuose. Tačiau projekto įgyvendinimo grupėje gali dalyvauti ir mokytojai, nedalyvavę šių vasarų A.P.P.L.E. kursų programoje.

·       Užpildytą projekto formą reikia nusiųsti  Ramutei Žemionienei (obuolys_lt@yahoo.com) ir A.P.P.L.E. bendrijos vadovams (applemail@applequest.org) iki 2015 m. lapkričio 1 d. Laimėję projektai bus paskelbti 2016 m. sausio mėn. pradžioje.

·       Projektų laimėtojai praktinę veiklą vykdys 2016 m. sausio-gegužės mėnesiais ir galutinę ataskaitą reikės pristatyti iki 2016 m. birželio mėn. 15 d.

·       LMF laimėtojai bus pakviesti dalyvauti Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos ir Ugdymo plėtotės centro organizuojamame kasmetiniame renginyje “Mokykla 2016” LITEXPO.  

Projektų vertinimo gairės:

1.      Ar projekto tikslai susiję su tema: „Įgytų teorinių žinių mokykloje pritaikymas realiame gyvenime“?

2.      Ar aiškiai ir tiksliai apibūdintas projekto poreikis ir tikslai? Ar projektas tinka grupei, kuriai jis bus taikomas?  Ar projektas yra įvykdomas?

3.      Kokio tikslo siekiama, teikiant projektą? (Pvz.: Kuo projektas bus naudingas mokyklos mokiniams? Kaip projektas padės pedagogams įsigyti geresnių metodinių priemonių ar dalykinių žinių? Kaip projekto įgyvendinimas prisidės prie mokytojų, mokinių, tėvų bei visuomenės atsakingumo jausmo ugdymo?)

4.      Ar projektas įmanomas ir praktiškas? Ar projekto teikėjas numatė galimas problemas susijusias su projekto vykdymu?

5.      Kaip projektas atitinka numatytam laikotarpiui? Ar tai realistiška? Ar projektas gali būti įvykdytas iki 2016 metų birželio mėnesio?

6.      Ar yra finansinė sąmata projekto lėšoms? Kiek savanoriško darbo bus įdėta ir kokios kitos šalpos numatote gauti? (Pastaba: Jeigu lėšos bus panaudotos pirkti technikai ar kokiai nors kitai aparatūrai, visa tai taps mokyklos ar bendruomenės grupės, kuri dalyvauja projekte, o ne projekto vykdytojo nuosavybė).

* Galite nukopijuoti šią dokumento dalį arba atsisiųsti formą (nuoroda pradžioje šio dokumento), užpildyti visas reikiamas dalis ir pasiųsti kaip priedą Ramutei Žemionienei (obuolys_lt@yahoo.com) ir A.P.P.L.E. bendrijos vadovams (applemail@applequest.org). Laimėję projektai bus paskelbti iki 2016 m. sausio mėn. vidurio.

LMF laimėtojai bus pakviesti dalyvauti Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos ir Ugdymo plėtotės centro organizuojamame kasmetiniame renginyje “Mokykla 2016” LITEXPO.  

Pastaba: Galutinė ataskaita ir sąmata turi būti pristatyti iki 2016 m. birželio mėn. 15 d.

Atgal į puslapio pradžią  Lietuviškas pirminis puslapis Atgal į pagrindini puslapį